Креативний грумінг

Креативний грумінг був винайдений у США ще в 1980 році, коли, надихнувшись різноманітністю стрижок та зачісок у дівчат, грумер Джеррі Шинберг вирішив зробити яскравішими та образи вихованців.

Укладання, фарбування вовни або вибривання візерунків допомагають створити зовсім неординарні цибулі для собак і кішок, які зможуть яскраво виділити їх серед інших тварин чи то виставка, чи звичайна прогулянка.

Креативний грумінг включає:

  • креативный груминг котів;
  • покраска собак;

Давайте розглянемо кожен зі способів окремо.

Гоління візерунків

Креативный груминг кошек в Киеве

Такий креативний грумінг може бути двох видів. У першому випадку на довгій шерсті вибриваються візерунки різного ступеня складності, і ми отримуємо поглиблений малюнок на густій шерсті. Найчастіше це серця, метелики, пташки, мультяшки, ієрогліфи.

У другому випадку все робиться навпаки, малюнок формується з ділянок з довгою вовною, вся решта виголюється, залишаючи візерунок, що виступає, геометричних об’ємних фігур, який відомий як «шиншила».

Покраска собак та котів

Наш груминг салон обладает большим разнообразным ассортиментом вспомогательных средств. Возможно применение как профессиональных средств, предназначенных для людей, так и специальные линейки, разработанные для окрашивания шерсти животных.

Покраска шерсти собаки

Фарби у свою чергу можуть бути:

  • стійкі (що зберігають колір кілька місяців);
  • Нестійкі (змиваються після миття шампунем).

Продукція, яка виготовлена для тварин має більш щадні компоненти у своєму складі, вона гіпоалергенна. Крім того, часто використовують не фарбу, а кольорові крейди, які також змиваються після першого купання, але набагато простіше у використанні.

Також застосовують глітерні гелі для збільшення блиску вовни, які підсушують феном.

Додатково прикрашати можна і блискітками, і перламутром, нетоксичним косметичним клеєм, що закріплюється на вовні. Сформовані з блискучих частинок малюнки виглядають дуже ефектно, лаконічніший скромний варіант – прикраса блискітками тільки вушок.

Використовувати блискітки та стрази можна як на короткій, так і на довгій вовні. Можливе поєднання технік – забарвлення + блискітки + вибривання візерунка, що у поєднанні виглядає ще цікавіше.

Безпека

Варто визнати, що існують противники такого догляду та фарбування вовни тварин, і справді. якщо застосовується неякісна фарба чи грумер неуважно оглянув тварину перед забарвленням – можлива алергічна реакція. Тому треба бути пильними, і довіряти свого вихованця лише професіоналам.

У нашому грумінг салоні VetGroom майстрами використовуються якісна косметика та фарбувальні засоби.

При цьому, важливо передусім забарвленням перевірити і оцінити, як загальний стан вихованця, так і стан його шкіри. Деякі породи особливо чутливі до навіть нетоксичних фарб, і грумер-фахівець зобов’язаний вас про це попередити, і в такому разі краще відмовитися від забарвлення та віддати перевагу стрижці.

Далі, прораховуйте як у майбутньому вашому вихованцю бути з пофарбованою вовною, якщо ви налаштовані на стійке фарбування. Мине кілька місяців, перш ніж шерсть відросте. Якщо є можливість – вибирайте фарби, що змиваються.

І нарешті, беріть до уваги темперамент та характер вашого улюбленця. Наскільки він спокійний і терплячий, чи зможе почекати потрібний для фарбування час.

Навіть якщо ваше улюблене диво – справжня непосида, для нього також можна підібрати цікаві варіанти креативного грумінгу.

У салоні «Vetgroom» розвивається перебіг креативного грумінгу: блиск-тату, декоративне фарбування вовни, візерункова прикраса, креативний манікюр для собак та котів та багато іншого. Матеріали абсолютно нешкідливі для здоров’я тварини, оскільки розроблені спеціально і не несуть шкоди для вовни.

Фахівець, який присвятив близько десяти років фотографуванню тварин на виставках креативного грумінгу, запевняє, що вихованці люблять бути в центрі уваги та захоплених поглядів.

Креативна стрижка тварин від спеціалістів салону «VetGroom» допоможе Вашим улюбленцям сяяти!