Чистка зубов собакам

Чистка зубів собакам

Чищення зубів собакам ультразвуком – оптимальний спосіб швидко відновити здоров’я пащі. Здорові зуби для собаки – це основа здоров’я. Якщо зубки не болять, то у вихованця чудовий апетит і відмінний настрій. Будь-яка аномалія або хвороба зубів може позначитися на загальному стані собаки та призвести до серйозніших хвороб.

Здоров’я зубів залежить від багатьох факторів:

  • раціон харчування;
  • профілактичний догляд.

Зубний камінь у собак та гігієна порожнини рота

Здоров’я домашніх тварин – відповідальність власників. Що робити, щоб уникнути утворення зубного каменю у домашніх собак?

У диких умовах турбується природа — з їжею хижаків наліт і зубний камінь просто не можуть з’явитися.

Готові корми так не можуть, вони чудово насичують тварин, але камінь при споживанні не зчищають, навіть сприяють його появі. Тому господарі тварин повинні регулярно чистити зуби своїм вихованцям, або звертатися до ветеринарної клініки на видалення зубного каменю у собаки.

Склад слини у собак відрізняється з нашим, тому щодня чищення влаштовувати не потрібно, але раз-два на тиждень користуватися щіткою та пастою потрібно обов’язково.

Якщо при чищенні зубів ви помітили навіть невеликі утворення зубного каменю — в домашніх умовах їх уже не зчистити, краще звернутися до вет-клініки та зчистити наліт на ранніх стадіях.

Крім чищення зубів на плечах власників, слідкувати за раціоном собаки.

Важливо не лише підбирати правильну корисну їжу, а й годувати порційно.

Дорослий собака їсть 2 рази на день. Якщо постійно підгодовувати вихованця шматочками їжі та снеками, дозволити їсти нерегулярно або годувати переважно дрібнодисперсними кормами — ротова порожнина буде постійно засмічена. І навіть чистки разів на тиждень не врятують від зубного каменю. Коли в пащі у собаки постійно накопичуються залишки їжі, активно розмножуються бактерії, які змінюють Рh у ротовій порожнині. Слина не справляються з очищенням і виникає наліт, який згодом мінералізується та твердне.

Прекрасно справляються з такими бактеріями кісточки, що очищають, які дають після їжі і спеціальні готові корми. Звичайна тверда їжа також механічно зчищає наліт при пережовуванні моркву, яблука та інше.

Як і з людьми діє принцип – від солодкого зуби псуються, тому не зловживайте пригощаючи домашнього улюбленця солодкими ласощами.

Показання до проведення чищення зубів собакам

Зубний наліт поширений у собак невеликих розмірів, але може вразити зуби великих порід.

Якщо ви помічаєте темні плями на зубах, запалені ясна чи відчуваєте неприємний запах із пащі собаки, швидше за все проблема саме у зубному камені.

Також звертайте увагу на такі симптоми:

  • на шматочках їжі в собачій мисці видно сліди крові;
  • собака погано їсть або взагалі відмовляється від їжі (через біль у яснах).

Якщо щось із цього ви спостерігаєте у свого собаки, потрібно відвідати ветеринара, щоб зчистити затверділий наліт на ранніх стадіях, уникаючи розвитку ускладнень.

Ультразвукове чищення зубів собакам без наркозу

Завдяки ультразвуку можна ефективно та безпечно зняти зубний камінь. Хвилі ультразвуку впливають лише на затверділий наліт, не торкаючись ясна і емаль. Ультразвукове чищення зубів у собаки допоможе зчистити камінь з видимої частини зуба та глибоких зубоясенних кишень.

Після очищення емаль додатково полірують, поверхня зубів стає гладкою, тому в майбутньому зубний камінь утворюватиметься повільніше.

Ефект від процедури:

  • зуби стають білішими;
  • усувається неприємний запах дихання;
  • минає біль, тому відновлюється апетит. Собака знову стає бадьорим і енергійним.

Ви переживаєте як ваш вихованець перенесе процес чищення?

Ультразвук вважає зубний камінь без болю! Це м’який та ефективний метод очистити емаль та позбутися хвороботворних бактерій.

Ми не застосовуємо для собак наркоз. Іноді шум апарату може налякати собаку, і тоді після обговорення з власником ми можемо застосувати м’які заспокійливі препарати. Найчастіше вихованець терпляче переносить весь процес, який триває близько 30 хвилин, після чого відразу ж відчуває полегшення від болю через зубний камінь.

Профілактика

  1. Не годувати дрібнодисперсними кормами;
  2. Давати їжу порціями (не дозволяти собаці шматочкувати);
  3. Після їжі давати кістки, що очищають;
  4. Купувати якісний корм;
  5. Надавати собаці фізичну активність;
  6. Регулярно чистити зуби вихованцю.

Чищення зубів собакам: особливості

Багато хто вважає, що чистка зубів собакам — необов’язкова забаганка, адже природа мала подбати, щоб зуби собаки залишалися чистими природним чином. Проте стежити за здоров’ям зубів свого вихованця — прямий обов’язок власників. На жаль, якщо у сучасних реаліях сподіватися лише на природу, можна запустити здоров’я зубів свого вихованця, що призведе до серйозних проблем.

Особливу небезпеку становлять тверді відкладення на зубах собак. Зубний камінь може утворюватися через недотримання гігієни, генетичної схильності, будови щелеп собаки, незбалансованого харчування, тривалого прийому ліків.

Але якщо стежити за зубами вихованця, ви зможете зберегти здоров’я зубів до самої старості, а разом з цим уникнути неприємних і навіть небезпечних захворювань. Здорові та чисті зуби у собак – запорука відмінного загального здоров’я, гарного апетиту та чудового настрою.

Коли необхідне чищення?

Регулярне домашнє чищення зубів потрібне кожному хвостатому вихованцю, а ось чищення каменів на зубах у собак потрібне при наступних симптомах:

  • поява темних плям на зубах;
  • кровоточивість ясен;
  • поява неприємного запаху з пащі;
  • дратівливість собаки з незрозумілих причин, втрата апетиту чи відмова від улюбленої раніше, твердої їжі.

Іноді проблеми із зубами складно виявити при домашньому огляді, тому рекомендується регулярно проходити профілактичні ветеринарні огляди. Виявивши проблему якомога раніше, ви втомитеся її без ускладнень і стресу для домашнього улюбленця.

Чищення зубів собаці ультразвуком

Ультразвукове чищення дбайливо очищає поверхню зубів, при цьому ефективне як проти м’яких, так і проти твердих відкладень. При цьому зберігається цілісність емалі та ясен. Крім того, метод має інші переваги:

чищення ультразвуком полірує поверхню зубів, а значить вони довше залишатимуться чистими;
наліт видаляється з відкритої частини зубів і з-під ясна, без травм і хворобливих відчуттів;
делікатне очищення ясенних кишень знижує розхитування зубів;
ультразвукове чищення зубів собакам має тривалий ефект, допомагаючи вихованцю зберігати зуби чистими та здоровими;
це безпечна процедура, при якій гарантується стерильність, а значить виключаються можливі ускладнення.

Зняття зубного каменю у собак

Поява зубного каменю – повільний, але небезпечний процес. Твердий наліт утворюється поступово, спочатку формується тонкий м’який наліт, який згодом змінює свій склад і твердіє. Зубний камінь накопичується в місцях, де немає достатньо самоочищення при їді: між зубами, на задній поверхні зубів, у шийки.

Ефективне зняття зубного каменю у собак неможливе в домашніх умовах, більше того, може призвести до небезпечних ускладнень – пошкодження емалі, що призводить до ще більш швидкого утворення каменю в майбутньому, який ще складніше зчищати. До того ж це дуже боляче для вихованця, і створює стресові асоціації при майбутніх чистках зубів.

Зняття зубного каменю ультразвуком у собак – безпечний, ефективний та безболісний спосіб.
Ми рекомендуємо довіряти відповідальну процедуру фахівцям.
Ультразвук дбайливо очистить навіть тверді відкладення, відполірує поверхню зубів і поверне здоров’я посмішки вашому улюбленцю. І все це швидко та абсолютно безболісно.

У нашій клініці чищення зубів собаці здійснюється сучасним та безпечним обладнанням. Приходьте до нас на прийом, і ми за один сеанс повернемо здоров’я зубів вашому пухнастому вихованцю.